KOCAELİ / KÖRFEZ - Yukarı Hereke Ortaokulu

Yukarı Hereke Ortaokulu

Yukarı Hereke Mahallesi Emine Sokak No.24 Körfez/Kocaeli
Vizyon
Türk Milli Eğitimin temel ilke ve amaçlarını benimseyen, Laik, demokratik bilince sahip, doğru düşünen, sorgulayan araştıran, sadece eleştiren değil, çözümü de sunabilen, değişime açık olan, çevre bilincine sahip, bulundukları her ortamda farklılık yaratan, fen, sosyal, dil, sanat, spor alanlarında uygulamalı eğitime önem veren, öncük görevi üstlenen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş ve bilimsel düşünceyi temel alan, hukukun üstünlüğüne inanan, yaşamı ve kendini sorgulayan ve sorumluluk alan öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen, geleceğin Türkiye’sinde yetiştirdiği öğrencilerin söz sahibi olmalarını amaçlayan, kendine güvenen, olaylara duyarsız kalmayan, toplum kurallarına saygılı topluma faydalı, kişisel gelişime açık öğrencileri bir üst öğrenim kurumuna hazırlamaktır.
Başarılar
2011-2012 Eğitim Öğretim yılında okul tarihinde bir ilk gerçekleştirerek 16 öğrenci Anadolu Liseleri ve meslek liselerine öğrenci yerleştirmiştir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2053
9:00 ile 15:45
Ulaşım
İzmit,Derince ve Körfez-Tütünçiftlikten Özel Halk Otobüsleri (183) veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri (190) ile Herekeye ulaşım vardır. Karamürsel´den Hereke´ye vapur seferleri vardır.
Yerleşim Yeri
Yukarı Hereke Mahallesinde yer alan okulumuz Hereke´ye 4 Km. mesafededir. Mahallemizde Aile Sağlığı Merkezi mevcuttur.
İl merkezine 27 Km ve Körfez´e 15 Km mesafededir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
LGS 2023 sonucu 1 öğrencimiz Kartepe Ali Fuat BAŞGİL Sosyal Bilimler Lisesi 2 öğrencimiz Körfez Yarımca Anadolu Lisesi